diumenge, 9 d’abril del 2017

DIDÀCTICA - Mètode, tècnica, metodologia i estratègia

MÈTODE →
És un conjunt de procediments ordenats que utilitza l’educador per tal d’afavorir els aprenentatges dels discents cap a un fi determinada.
El mètode i la tècnica no són el mateix, el mètode és el plantejament general de l’acció i aquest pot incloure diverses tècniques.

TÈCNICA DIDÀCTICA →
Forma concreta d’aplicar un determinat mètode didàctic. Per tant, les tècniques són més concretes i específiques que el mètode i alhora formen part d’aquest.

METODOLOGIA →


La metodologia, del grec metà (més enllà), odòs (camí) i logos (estudi), fa referència al conjunt de procediments basats en principis lògics, utilitzats per a arribar a una gamma d'objectius que regeixen en una investigació científica o en una exposició doctrinal .
És part del procés d'investigació o mètode científic, i permet sistematitzar els mètodes i les tècniques necessàries per dur-la a terme.

ESTRATÈGIA →
Coordinació d’accions fonamentades en un mètode que s’orienten cap a una finalitat. L’estratègia és flexible i pot anar adquirint forma en base a les finalitats on es vulgui arribar.


Per concloure, L’estratègia i la tècnica didàctica es fonamenten en un mètode que servirà per desenvolupar la metodologia plantejada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada