dimarts, 21 de febrer del 2017

DIDÀCTICA - Flipped classroom

Aquestes són les tres idees principal que creiem que s'haurien de tenir en compte alhora de parlar de la metodologia Flipped classroom:

1. Es tracta d'una nova metodologia que trenca els esquemes de l'ensenyament d'una classe de manera tradicional, on el professor parla i els infants escolten i després fan la feina a casa sobre el tema parlat. En altres paraules, en la Flipped Classroom es transfereix la feina de determinats processos d'aprenentatge fora de l'aula i es fa servir el temps en aquesta per facilitar i potenciar altres processos d'adquisició i pràctica de coneixements dins de l'aula.

2. S’utilitzen tot tipus de recursos. Normalment es miren vídeos sobre els temes que s'han donat a l'aula, en substitució dels tradicionals deures, per entendre com qualsevol tema té un significat i es pot portar a la pràctica. Aquests vídeos es solen mirar a casa, però si l'alumne té algun problema ho pot consultar al professor, a més a més, fomenten així, un ambient de debat molt enriquidor.

3. Es realitzen tasques en les quuals l'alumne acostuma a estar més motivat o més atent, ja que normalment la feina que es mana per fer a casa és entretinguda i interessant per a ells, això fa que l'aprenentatge sigui de millor qualitat. A més a més, és una oportunitat perquè el professorat pugui compartir informació i coneixement entre si, amb l'alumnat, especialment atenent a la diversitat, les famílies i la comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada